G Team Algemeen

Onder het motto `Normaal wat normaal kan, speciaal wat speciaal moet`maken de G-voetballers al jarenlang deel uit van de voetbalfamilie. G-voetbal is er dan ook voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Door veranderingen op sociaal maatschappelijk gebied  heeft dit er voor gezorgd dat steeds meer mensen vanuit woonvoorzieningen of instellingen zelfstandig gaan wonen. Om te voorkomen dat zij in een sociaal isolement raken is het van groot belang dat verenigingen  de deuren openstellen voor deze mensen.
 
In 1994 is het Texelse G-team opgericht. Ooit begonnen bij SV De Koog is men later overgestapt naar Texel`94.
 
G-voetbal wordt gespeeld op een half veld met 8 tegen 8 spelers.
 
G-teamTexel heeft een selectie van 14 spelers waarin het niveau verschil groot is maar alle spelers krijgen evenveel speelminuten doordat er constant doorgewisseld kan worden. Tevens zijn er enkele spelers die alleen de trainingen volgen.
 
Het verloop binnen het Texelse G/team is zeer klein. De jongste speler is 18 jaar en de oudsten zijn 54 jaar. Een vijftal spelers komt al vanaf de allereerste dag uit voor het G-team en gaan dit seizoen hun 20e seizoen in. Dit vijftal zijn`Jos en Paul Bakker, Martijn Verbeeke, Anton Staal en Peter Tuitman.
 
Voor het seizoen 2013/2014 bestaat de selectie uit:
 
Keeper Peter Breuer
Verdedigers Jos Bakker, Twan Weijers, Davey Voorend, Anton Staal en Martijn Verbeeke
Middenvelders Peter Tuitman, Jeffrey Stendert en Mitchel Kampstra.
Voorhoede Paul Bakker, Kees v.d.Vis, Robin Beekman, Ricardo Blom en Mark Stolwijk.
Teambegeleiders Marion Kramer en Jan Frans Haveman
Trainer/coaches Martien Maat en Klaas v.d.Berg